Verslag

Canazei reis 2019

22 februari tot met zondag 3 maart

Verslag Canazei reis

vrijdag 22 februari t/m zondag 3 maart 2019

Vrijdagavond zijn we 18.55 uur vertrokken voor de reis naar Canazei. Gelukkig met 2 chauffeurs op de bus die elkaar hebben afgewisseld. Mede daardoor is de reis prima verlopen, 9.00 uur kwamen we aan in Canazei.

Highlights:

  • Stralend blauwe lucht op de Marmolada.
  • De apfelstrudel bij Anna was weer geweldig.
  • De lange afdaling van de Ceceda (10,5 km) is een echt topper! En maar gaan. Aan het einde wacht Anna!
  • 5 Torri, Lagazuoi en de paardenop 1 dag… Ongelooflijk leuke tocht kan je daar maken.
  • En aan het einde van de dag, apres ski bij het witte kerkje (“de Bakker”) met Bombardino. Super!

 

Zaterdag 23 februari

Na een lekker ontbijtje zijn 19 deelnemers vertrokken om te gaan skiën. Zij hebben kunnen smullen van de prima condities van de pistes. De meesten hebben de groene Sella Ronde gedaan en van een heerlijke lunch genoten op het terras in het Edelweisstal. Anderen kozen ervoor het een dagje rustig aan te doen. Iedereen heeft genoten van het superweer!

 

Na de buiken rond te hebben gegeten is bijna iedereen bijtijds zijn mandje in gegaan.

Zondag 24 februari

Op dag 2 slaapt de een uit en gaat lekker zelf op pad, de ander gaat met familie, en weer een groep (zeer goede) skiërs gaat een lange tocht maken naar “het kerkje”. Ik heb een idee wat dat is. 

Zelf maak ik onderdeel uit van het “groepje Victor”. Hopelijk kan ik er nog wat van na een jaartje niet skiën. Dochter Fleur heeft op de aankomstdag al geskied, maar ik nog niet. De groep bestaat uit 7 deelnemers (4 mannen, 2 vrouwen en Fleur). We trekken er op uit en maken er echt een prachtige dag van.  De meeste pistes zijn prima te doen, de liften variëren van stoeltjesliften, cabineliften, tot een tweetal sleepliften. De sfeer is prima en er worden mij onderweg nog wat ski-tips gegeven. Dat is geen overbodige luxe. Ik kan dan wel skiën, maar er is nog heel veel te verbeteren.

Wat is het een schitterend ski-gebied! Prachtige uitzichten, schitterende rotspartijen en een stralende zon. En gelukkig geen botbreuken, wel overigens bijna, want Victor werd door een jongeman – nota bene uit Boskoop! – grandioos omver geskied. Dat was schrikken. Gelukkig droeg Victor een rugprotector, anders was het wellicht slechter afgelopen. We konden met de hele club van 7 verder en hebben heel wat kilometers geskied. Koek-en-zopie erbij, kortom, helemaal een topdag.

 In de avond schoven we na wat borrelen aan bij de zondagsmaaltijd van hotel Diana. Vijf gangen! Echt heel lekker. Nu naar bed. Morgen gaan we er hopelijk weer zo’n mooie dag van maken.

 Groeten van Annet Rozema

Maandag 25 februari

Maandag 25 februari zijn we in diverse groepen de Marmolada opgegaan. Wat een fantastisch uitzicht!!! Het duurt even om boven te komen maar de beloning is groots. De foto’s spreken voor zich ?

De afdaling ging heerlijk! Wat een superweer hebben we deze week. ’s Middags wordt het richting dal wel werken. Maar in de ochtend en het begin van de middag skiet het fijn.

’s Avonds kregen we allemaal vragen tijdens de pubquiz. Sommigen riepen de antwoorden enthousiast door de zaal, we noemen geen namen…

De vragen waren heel divers, geluidsfragmenten waarbij Ramazotti niet ontbrak natuurlijk, we hebben genoten van het italiaanse volkslied, van de foto’s van de passo Fedaia en de Marmolada in de zomer en van het herkennen van foto’s van prachtige bezienswaardigheden in Italië. We mogen de antwoorden op de vragen niet verklappen, om een paar vragen die wellicht meegenomen worden naar volgend jaar niet te spoileren?

De laatste vraag was een rekensom. Er kwam, met welk getal je ook begon, steeds 25 uit (want ja het was 25 februari). Apart!

Om 22.45 rolden we moe maar voldaan ons mandje in.

Dinsdag 26 februari

Vandaag was een deels bewolkte dag waarbij de zon regelmatig doorbrak en we konden genieten van enkele zonnige terrasmomenten. De groep ‘kilometervreters’ kwam afgepeigerd terug in het hotel met spannende verhalen. Ze zochten de grenzen van het enorme skigebied op en maakten o.a. gebruik van een paardensleeplift. Twee paarden met arrenslee, waarachter lange touwen met lussen om aan te haken, voorkwamen dat ruim 50 personen naar het volgende liftstation moesten klunen. Sjaak heeft er mooie foto’s van gemaakt.

Helaas had Sofie (zus van Fleur) vandaag een pechdag; tijdens het snowboarden stuiterde ze keihard op haar achterste en kon daardoor wat ongemakkelijk aan het diner ‘aanzitten’. Al met al een dag met een lach en een traan en zijn we morgen hopelijk alle pijn weer vergeten.

Lia van Schaijk

Woensdag 27 februari

Toen ik in de ontbijtruimte kwam zag ik meteen de slingers en ballonnen die voor mij waren opgehangen. Het is heel bijzonder als je op je verjaardag’s morgens vroeg al door 29 leuke mensen wordt gefeliciteerd met je verjaardag!!!

Voor iedereen had ik de avond ervoor iets lekkers ingepakt voor onderweg. De prachtige blauwe lucht en een stralende zon droegen ook vandaag bij aan een feestelijke stemming. Het werd ook nu weer een heerlijke dag waarbij door 28 mensen volop geskied werd en waarbij Fleur en ik, ondanks onze blessure waar we uiteraard vreselijk van balen, toch op een terrasje onder het genot van een lekker broodje en een ijscoupe in de winter 🙂 hebben genoten van de zon. In de middag kwamen Han en Victor eerder naar beneden om mijn verjaardag te vieren. Ze rolden mij in mijn  wheely naar de après skitent waar later vele anderen aanschoven. Proost!Bij het dessert werden we allemaal verrast door een heerlijke verjaardagstaart die de eigenaar van het hotel speciaal voor mij had gebakken.

Jarig zijn op vakantie is erg leuk!!!

Nineke

Donderdag 28 februari

We besloten vandaag om van de drukke Sellaronda af te wijken en een kleine détour te nemen. Op deze zonovergoten-dag zijn we met een klein groepje richting Alta Badia toe geskied om daar een aantal -voor ons onbekende pistes te pakken. De zon deed zijn werk en dit zorgde voor hoge temperaturen in de Dolomieten. Bij een bepaalde skilift werd zelfs 18 graden gemeten! Bij de lunch werd er onder het genot van een drankje dan natuurlijk ook heerlijk gezond. De pistes lagen er echter prima bij en aan het einde van de dag was de dalafdaling naar Canazei nog steeds goed te doen. Na gezellig geaprès-skied te hebben met de rest van de groep, werden we nog getrakteerd op een schilderachtige hemel. Al met al, een heerlijke dag.

Nineke

Vrijdag en zaterdag 1 en 2 maart

In de bus terug naar Nederland kijk ik terug op een prachtige skivakantie waarvan de laatste twee dagen al mijn verwachtingen overtroffen. Deze vakantie was mijn tweede ervaring met skiën. Vorig jaar had ik op mijn 41e  in Canazei mijn debuut op de latten. Evenals vorig jaar heb ik van maandag tot en met donderdag les gehad in een klasje van de plaatselijke skischool. Waar ik vorig jaar in het begin alleen maar telkens bibberend op mijn latjes mezelf het bescheiden oefenhellinkje beneden in het dorp af kon storten, had ik nu ruim voldoende vaardigheid, snelheid en lef voor de Sellaronda, een skitour door vier skigebieden van de Dolomieten (Val Gardena, Val di Fassa, Arabba/Marmolada en Alta Badia). Op vrijdag deed ik de groene Sellaronda (rechtsom). Omdat we tot mijn verbazing al rond de lunch weer terug dreigden te zijn in Canazei, maakten we nog een uitstapje naar Santa Cristina en het Annatal. Op zaterdag volgde dan de oranje Sellaronda (linksom) met een uitstap in Arabba naar de Porta Vescovo (zie foto). Terug in het skigebied van Canazei sloot ik beretrots mijn skivakantie af met de zwarte piste. Wat mij betreft volgend jaar weer!

Matty

 

Video verslag

 

Nog meer foto’s

Nog te actualiseren p.m.

Ik heb sowieso respect voor alle sportiviteit en soepele heupjes onder al deze “jongeren” in de skigroep. Henk: “kom jongens, even het funpark in!” Zelf ben ik allang tevreden met de kleine sprongetjes aan de rand van de piste.
We hebben het erg naar ons zin gehad. Klaverjassen, sauna, tafeltennis, vroeg op, doorskiën en in de avond even drie uur tafelen hmmmm lekker, onbeperkt wijn en viergangen. Voor ons de eerste week met de Rijnlandse Skivereniging. 

De aansluiting met iedereen was erg makkelijk en leuk. Tot een volgende keer.

Wil je ook leuke avontuurlijke reizen beleven maar ben je nog geen lid?

De rijnlandse skivereniging is een gezellige club. Wij organiseren onze skireizen zelf met eigen mensen, vrijwilligers, die daar veel ervaring in hebben. De vereniging bestaat al 52 jaar. We hebben leden die zowel jong als oud zijn en zowel skërs als snowboarders.

Onbezorgd op reis.

De reis wordt voor je geregeld

Voor jong en oud

Diversiteit, familiegevoel
}

52 jaar bestaan

Een halve eeuw