Zaterdag 5 maart t/m zaterdag 12 maart 2022

Lapland

Lapland, Finland

Zaterdag 5 maart t/m zaterdag 12 maart 2022

In het winterseizoen van 2022 maken wij een
bijzondere vliegreis naar het Finse Lapland.
Tervetuoa is welkom in het Fins. Dat zijn we,
want de bewoners zijn vriendelijk, aardig en
behulpzaam.

Jij gaat toch ook mee!

Highlights:

  • Vliegreis
  • husky/rendiersafari
  • met sneeuwschoenen en een gids wandelen
  • speciale Finse maaltijd
  • sneeuwscooter safari
  • avondskiën, dat is een ware belevenis
  • misschien het Noorderlicht zien
  • skiën uiteraard

Gebied

Lapland beschikt over prachtige natuurgebieden met heuvels en dichte bossen.
In het noordelijke gedeelte van Finland boven de poolcirkel brengen we de week door in het dorp Ylläsjärvi in een prachtige heuvelachtige en bosrijke omgeving. Naast de avontuurlijke excursies, kunnen we skiën in het skigebied  wat met 55 km pistes het grootste skigebied van Finland is. In maart worden de dagen al snel langer, de zonuren meer en wordt de kans op het zon van Noorderlicht steeds groter. 

In de nog ongerepte natuur van Lapland ondernemen wij verschillende georganiseerde activiteiten die het een onvergetelijk reis maken. Die moet je zeker gedaan hebben. Het wordt een avontuurlijke week. Bekijk het skigebied op de website: https://www.lapland.fi/visit/

Geef je als voorbereiding op voor onze sneeuwfittraining in de duinen.

Hotel

We verblijven in het 4-sterren Hotel Saaga op basis van halfpension. Dit sfeervolle hotel ligt op de boomgrens van Ylläsjärvi en direct naast de gondellift waardoor het skigebied makkelijk toegankelijk is. Het hotel is voorzien van veel faciliteiten zoals een gezellige bar met open haard, zwembad, spa en gratis wifi. Het hotel ligt op ca. 30 minuten rijden van de luchthaven Kittilä.

 

 

 

Activiteiten

Een reis naar Lapland is vooral een avontuurlijke winterbeleving. Naast de nodige ski-afdalingen maken we een toer op de slee achter de vriendelijke en prachtige Husky’s, doen we een sneeuwscooter safari, gaan we wandelen met sneeuwschoenen en dineren in een echte iglo “Snow Village”.

Beschrijving activiteiten:

 • Huskysafari van 10 km, ca. 3 uur. Tijdens deze fantastische toch met deze prachtige honden trekken we door het bijzondere landschap van Lapland inclusief bezoek aan een huskyboerderij. Tijdens deze toer staat één persoon achter de slee als bestuurder en zit de andere op de slee als passagier.
 • Tijdens een avondwandeling op sneeuwschoenen gaan we op zoek naar het noorderlicht. Tijdens deze 3 uur durende tochten laten we ons betoveren door het melkachtige licht van de maan en sterren dat prachtige schaduwen werpt op de besneeuwde velden. Voor deze tocht is een goede basisconditie vereist.
 • Uiteraard maken we ook een avontuurlijke tocht op sneeuwscooters naar een rendierboerderij. De tocht duurt 4,5 uur waarin we ook nog een toch van 2 km maken in een ware rendierslee. Deze tocht doe je met 2 personen op een scooter en is inclusief een snack bij het vuur en een warm drankje.
 • Eén van de avonden gaan we onder begeleiding van een gids een bezoek brengen aan Snow Village. In deze enorme van sneeuw gebouwde Iglo bevinden zich mooie sculpturen, een restaurant en een bar. Na de rondleiding schuiven we aan voor een 3-gangen diner aan ijstafels. Al met al wordt dit een bijzondere ervaring.

Hier kunnen volgend jaar jouw verhaal en foto staan. Schrijf je in voor de reis

“Goh, dat is voor herhalinig vatbaar en dat is nog zwak uitgedrukt. Wat was het een mooie sneeuw en wat een beleving dat Lapland”

Annemarie Levensgenieter

Reissom

De prijs voor deze 8 daagse reis bij een verblijf op een 2- persoonskamer bedraagt  € 1950  per persoon en  € 2370 voor een 1- persoonskamer. Er is slechts een beperkt aantal 1- persoonskamers. We kunnen je als alleenreizende ook zonder meerprijs indelen op een meerpersoonskamer.

In deze reissom is inbegrepen:

 • Een pre-unie voorafgaande aan de reis.
 • Vlucht Amsterdam – Kittila plus transfer naar hotel
 • 1 stuks handbagage van max. 10 kg en 1 stuk ruimbagage van max. 20 kg
 • Verblijf in 2- persoonskamer op basis van halfpension.
 • Reisbegeleiding
 • Fooien en toeristenbelasting
 • een reünie, enkele weken na de reis
 • een zeer gezellige groepsreis
 • uitgebreid excursiepakket met 4 excursies inbegrepen ter waarde van ruim € 500 (zie activiteiten). Tijdens de tochten worden we begeleid door een Engelstalige gids en benodigde thermokleding is inclusief

Skipas prijs

De gewenste skipas kan tijdens de welbekende preünie aan ons worden doorgegeven. De prijzen variëren van ca. € 121 voor 3 dagen tot ca. € 197 voor 6 dagen. Voor 65+ ligt dat tussen de € 77  en € 120. Voor die tijd zullen we je uitgebreid hierover informeren.

Ski uitrusting
Het is mogelijk om een eigen ski uitrusting mee te nemen voor € 30 per enkele reis. De uitrusting max. 20 kg wegen en bestaat uit schoenen (dienen apart verpakt te worden), ski’s of snowboard en stokken. Voorafgaand aan de reis, zullen we je informeren hoe de aanmelding in zijn werk gaat.

Reisbegeleiding

Jaap Rietdijk

Jaap Rietdijk

reisbegeleider

tel. nr. 06-55588621 (na 19.00 uur)

Anita Raak

Anita Raak

reisbegeleider

tel. nr. 06 – 14496246 (op werkdagen alleen na 19:00 uur)

Wil je ook gezellig mee op reis, maar ben je nog geen lid?

De Rijnlandse Skivereniging is een gezellige club. Wij organiseren onze skireizen zelf met eigen mensen, vrijwilligers, die daar veel ervaring in hebben. De vereniging bestaat al 55 jaar. We hebben leden die zowel jong als oud zijn. De ervaring leert dat nieuwe leden op hun eerste reis zich snel in de groep voelen opgenomen.

Onbezorgd op reis.

De reis wordt voor je geregeld

Voor jong en oud

Diversiteit, familiegevoel
}

55 jaar bestaan

Al meer dan een halve eeuw

Verslag Lanplandreis

Wat kun jij hier volgend jaar een mooi verhaal neerzetten als je mee gaat.

Foto’s Lapland