Nieuws

1 juni 2021

  

Het reisprogramma 2022

Hoerààààà,

we gaan weer naar de wintersport.   

Het reisprogramma is bijna klaar. Waarschijnlijk doen we acht reizen, waaronder twee nieuwe, Lapland en Madonna di campiglio (Trentino), zie foto hier onder.

En weer naar de al 30 jaar zeer gewilde locatie Morzine, maar dan wel naar een ander hotel. Het oude was weliswaar zeer in trek, maar het hotel biedt geen half pension meer aan. Logies met ontbijt is voor ons geen optie. We willen na een mooie maar ook vermoeiende dag niet in Morzine nog naar een ander (hotel)restaurant moeten lopen voor het diner. Maar we hebben met succes een ander hotel kunnen vinden, zelfs dichter bij één van de twee belangrijke liften. De twee nieuwe reizen zien er veelbelovend uit. Echter, die naar Lapland is nog niet 100% zeker. Daarover zal nog meer informatie volgen. De andere nieuwe reis, die naar Madonna di campiglio (Trentino) in Italië, staat wel vast en roept de verwachting op dat we er net als met de andere Italiaanse reizen een heel mooie wintersportvakantie kunnen houden.

Het voorlopige programma ziet er zo uit:

St Cristina                          vrijdag 7 januari – zondag 16 januari 2022

Morzine                              vrijdag 14 januari – zondag 23 januari 2022

Kirchberg                           zaterdag 15 januari – woensdag 19 januari 2022

Andorra                              zaterdag 5 februari – zaterdag 12 februari 2022

Canazei                               vrijdag 25 februari – zondag 6 maart 2022

Lapland                              data nog onbekend, niet in de krokusvakantie

Wagrain                              vrijdag 4 maart – zondag 13 maart 2022

Trentino                              zaterdag 19 maart – zaterdag 26 maart 2022 

        

———–

Een nieuw bestuurslid  

Hoerààààà, 

we hebben een nieuw bestuurslid reizen. Misschien kennen  jullie haar al van deelname aan een reis. Graag stelt ze zich hierbij aan jullie voor.

Door middel van dit kleine berichtje wil ik mij aan jullie voorstellen als nieuw bestuurslid reizen. Ik ben Susan van Trierum, 68 jaar oud en al enkele jaren lid van de vereniging. De afgelopen jaren heb ik diverse ski-reizen mee mogen maken en altijd met veel plezier. Daarnaast doe ik al een aantal jaren mee met de skifittraining. Ik heb tot 2019 in de jeugdhulpverlening in Rotterdam gewerkt. Toen ik de vacature las voor bestuurslid reisbegeleiding, leek mij dat een mooie gelegenheid om mijn steentje bij te dragen aan de vereniging. Mijn ervaringen als bestuurslid zijn bij een toneelvereniging en peuterspeelzaal geweest. Ik woon in Barendrecht onder de rook van Rotterdam. Als hobby’s heb ik bridgen, lezen, wandelen, fietsen en het bezoeken van theaters en musea.

Ik hoop jullie bij de kick-off van het nieuwe jaar te ontmoeten.

———–

Skifit is weer gestart

Beste sneeuwliefhebbers,

Hoerààààà, 

het kan weer. 

Na zo’n lange tijd van opsluiting is het een hele opluchting dat we sinds kort ook weer naar de skifit kunnen. Geef je op bij bestuurslid René Claringbould als je dat niet eerder hebt gedaan. Dat kan op secretaris@rskiver.nl. Voor de resterende 8 trainingen van dit seizoen kost dat € 30. De deelnemers die er een tijd niet aan konden deelnemen maar die al wel voor de hele periode hebben betaald, krijgen een restitutie van € 50. Daar hoef je niets voor te doen. Het wordt vanzelf op 7 juni op je rekening teruggestort.

———–

Verzoek om foto’s en fototips

Beste plaatjesliefhebbers,

Voor het reisprogramma in het boekje en voor de website hebben we nieuwe foto’s nodig. Zonder nieuwe foto’s moeten we reeds gebruikte gaan herhalen. Voor de presentatie van een hotel is dat op zich niet erg of vreemd. Maar voor het tonen van plezier makende deelnemers is herhaling van foto’s niet wenselijk. Die verouderen ook.

Graag worden we door enkele deelnemers voorzien van een klein aantal goede foto’s. Om scherp te zijn moeten ze minstens 1 MB groot zijn. Via Whatsapp doorgestuurde foto’s zijn dan niet geschikt. Het kan wel via email. Als dat te zwaar wordt voor het emailprogramma, kan het ook nog wel met Wetransfer. Maar enkele foto’s van 1 tot 5 MB kunnen normaal gesproken wel gewoon met email worden verzonden.

En het moeten uiteraard ook foto’s zijn die qua positie voor het beoogde gebruiksdoel van toepassing zijn. Een foto in de bus gaan we niet gebruiken voor het tonen van een gezellig terras op de piste. En tenslotte zou het mooi zijn als de foto’s qua positie mooi zijn. Dus bijvoorbeeld geen foto’s met een scheve horizon of een scheef gebouw of rommelige achtergrond. 

Kortom willen julie s.v.p. eens nadenken:

* of je een paar foto’s hebt die wel goed zijn en mogelijk zijn te gebruiken voor het komende boekje, dus voor reizen in het nieuwe programma, en/of voor de website? Wil je die dan doorsturen naar redactie@rskiver.nl. Veel dank alvast.

* om voorafgaande aan deelname aan een reis je zelf de taak op te leggen om af en toe een goede foto te maken die we voor het volgende boekje en de website kunnen gebruiken. We gaan geen beloonde foto-wedstrijd meer houden. Dat bleek in het verleden geen kwaliteitsmotief te zijn. Als je het doet, doe je dat met hart voor onze vereniging. Tegen de tijd dat we weer op reis gaan zullen we eens wat tips voor foto’s van betere kwaliteit geven.

Overigens, filmpjes mogen ook maar dienen dan wel kort te blijven. Eén of hooguit een paar minuten is lang genoeg. 

———–

Algemene ledenvergadering

Beste sneeuwliefhebbers,

Normaal gesproken houden we de Algemene ledenvergadering in het voorjaar. Maar dit jaar kon dat niet en wordt het later. 

We beogen een Algemene vergadering eind september en mogelijk weer in de Eendenkooi in Zoeterwoude. De agenda en nadere informatie daarvoor hebben jullie dus nog van ons tegoed. Er zal in ieder geval ook gelegenheid zijn om na de vergadering onder het genot van wat drinken met elkaar terug te blikken op de coronaperiode en uit te zien naar de komende wintersport. 

———–

Vervallen reünies 2020

Beste gezelligheidsdieren,

De zo gewaardeerde reünies konden vorig jaar niet meer worden gehouden.

Aanvankelijk dachten we dat het alleen om kort uitstel zou gaan.
Echter, het werd later en later. We hebben besloten om de reünies niet meer te houden. Daar zitten te veel praktische bezwaren aan vast. En dat is ook het geval met compensatie met vouchers. Iedereen die een reüni tegoed had, krijgt een vergoeding voor de betaalde kosten. Hier hoef je niets voor te doen. Het bedrag van € 30 wordt in juni door ons op je rekening teruggestort.

———–

Afsluiting

Beste mensen,

We zijn blij dat we ook als vereniging corona goed hebben doorstaan en dat we de draad weer kunnen oppakken met een volledig bestuur en vrijwilligersteam. Het aantal leden is nauwelijks veranderd en door tijdig de bakens te verzetten hebben we het ook financieel gered.

We wensen jullie eerst nog een mooie zomer in gezondheid en ontmoeten jullie graag in de nazomer bij de kick-off en de algemene ledenvergadering.

———–