Morzine reis 2018

Verslag Morzine reis

vrijdag 19 t/m zondag 28 januari 2018

We hebben thuis veel te vertellen: een schetsende Ron, veel sneeuw, mist, het ongelukkige moment van MarGreat, ijzige pistes, niet werkende liften, een vergezicht op het meer van Genève, een huwelijksaanzoek, lunchen in de mist, het overweldigende gelach aan tafel, een langlaufende dokter, zuster Mily … Kortom te veel om op te noemen.

Highlights:

• de sneeuwconditie was geweldig, het zicht op de Mont Blanc overweldigend en de sfeer in de groep uitstekend
  • sappige anecdotes, benen als kachelpijpen
  • Paul gaat op zijn knieën en vraagt Sonja ten huwelijk
  • drie uur tafelen hmmmm lekker, onbeperkt wijn en viergangen
  • uitreiking van 2 awards
  • een schetsende Ron

Video verslag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus vitae felis luctus nisl viverra maximus sit amet eget enim. Aliquam euismod, sapien sit amet.

molestie congue, nunc mi tempor sem, nec condimentum lectus neque volutpat est. Proin at risus rhoncus, vulputate sapien tincidunt, dapibus massa.
Vestibulum at suscipit elit, eget efficitur ante. Sed sodales eros scelerisque purus aliquam consequat. Curabitur faucibus purus nec purus consectetur faucibus. Praesent in turpis sit amet nulla tincidunt fringilla. Fusce tincidunt ultrices nunc scelerisque fringilla.

Foto’s

Ik heb sowieso respect voor alle sportiviteit en soepele heupjes onder al deze “jongeren” in de skigroep. Henk: “kom jongens, even het funpark in!” Zelf ben ik allang tevreden met de kleine sprongetjes aan de rand van de piste.
We hebben het erg naar ons zin gehad. Klaverjassen, sauna, tafeltennis, vroeg op, doorskiën en in de avond even drie uur tafelen hmmmm lekker, onbeperkt wijn en viergangen. Voor ons de eerste week met de Rijnlandse Skivereniging.

De aansluiting met iedereen was erg makkelijk en leuk. Tot een volgende keer.

Op pad

Een groep van 12 man zal een poging wagen om het ‘rondje over Zwitserland’ te maken wat een pittige dag beloofd te worden. Eerst maar eens door het ontwakende Avoriaz heen skiën om richting ‘de muur’ te komen, de grens tussen Frankrijk en Zwitserland. In tegenstelling tot eerdere info bleek deze WEL open te zijn. Daar aangekomen is deze zonder ski’s onder bestudeerd en is er vanwege de nog af te leggen route besloten met de lift onze weg te vervolgen. Verder over mooie lange en in de zon liggende pistes tot Willem bij Morgins een infobord zag waarop stond dat een verbindingslift naar Chatel niet werkte, dus is er besloten de inmiddels 2/3 afgelegde route weer terug te skiën. Dat ging voorspoedig ondanks de enkele sneeuwstormen die op de toppen van de bergruggen opgestoken waren. Snel nog even lunchen bij een Marmotten restaurantje waar ze binnen 10 minuten de hele bestelling van 12 man op tafel hadden. Eenmaal weer in de Avoriaz-omgeving nog een paar extra afdalingen waarmee de teller voor vandaag op cica 1,5 keer het ‘rondje Morzine’ is gekomen.

Rondje over Zwitserland o.l.v. Lilianne

Donderdag is weer een schitterend zonnige dag. De groep van Lilianne doet een tweede poging voor een hele ronde door Zwitserland en dit keer langs het meer van Genève. Koffie gedronken op het uitkijkpunt met prachtig zicht op het meer. Was een stukje om maar de moeite waard. Daarna snel verder. Bijna ging het weer de mist in omdat halverwege een lift stuk was. Gelukkig werd deze tijdens onze lunch gerepareerd en konden we de tocht helemaal afmaken. Aan het eind had onze Jaap benen die aanvoelden als kachelpijpen……zei hij. Maar allemaal waren we moe en zeer voldaan. Het gebied is onbeschrijfelijk mooi en groot. Weer de dag met een gouden randje.

De après-ski is heel gezellig in het hotel. Voor de klaverjassers was het vandaag helaas iets te laat.

Er waren ook vandaag weer verschillende groepen die hun eigen plan trokken. Skiën, langlaufen, wandelen of reflexen. Tijdens het fonduen en racletten kwamen de verhalen los en zoals elke avond is het tijdens het diner weer bere gezellig en veel te snel laat geworden. Gelukkig morgen weer een nieuwe dag………

Henk heeft genoten

Vrijdag zou er in eerste instantie veel sneeuw vallen. Bij het wakker worden blijkt het een prima dag om op stap te gaan. Ik heb langlauflatten en schoenen meegenomen. Er is een route die start vanaf de TC Super Morzine! Als je dan toch gaat langlaufen is een zwarte route een leuke uitdaging. Om 8.45 op weg met mijn skigroepje. Zij gaan skiën! Ze jodelen nog achter me aan vanuit de lift. Ik ga achter een snelle Fransman aan. Eerst klimmen door het bos. Later prachtige uitzichten naar twee kanten. De zon komt zelfs door. Na anderhalf uur stijgen tijd voor een café au latte chaud. Daarna door naar Avoriaz. Die Fransen sporen niet zoals ze de route sporen. De route aangeven is helaas ook wat lastig. Op mijn terugweg plaatsen ze borden! Na wat extra kilometers dwalen, kom ik om 13.15 weer terug bij de lift.

Wil je ook leuke avontuurlijke reizen beleven maar ben je nog geen lid?

De rijnlandse skivereniging is een gezellige club. Wij organiseren onze skireizen zelf met eigen mensen, vrijwilligers, die daar veel ervaring in hebben. De vereniging bestaat al 51 jaar. We hebben leden die zowel jong als oud zijn.

Diversiteit, familiegevoel