Donderdag 20 februari t/m dinsdag 4 maart 2020

Skisafari Canada

Skisafari Canada

donderdag 20 februari 2020 t/m dinsdag 4 maart 2020

Deze speciale reis wordt onder auspiciën van de RSV georganiseerd door reisbegeleider Diana van Leeuwen en partner Wil Menheere in samenwerking met GoCanada.nl. We vliegen van Schiphol naar Calgary en verblijven op vijf verschillende, prachtige plekken en skiën in zes gebieden. We verplaatsen ons in huurauto’s. Op 4 maart komen we rond 8:10 uur terug op Schiphol.

Ga jij ook mee? Inschrijven kan als er nog plaats is bij

Diana van Leeuwen (06 10793672) en Wil Menheere (06 46440392)

Highlights:

  • Skisafari door vijf skigebieden
  • adembenemende vergezichten
  • echte poedersneeuw
  • snel vervoer met vliegtuig en huurauto’s
  • gastvrije hotels
  • heel veel afwisseling

Skigebied

Bannf

We starten in hotel Inns of Banff , waar we 3 nachten blijven en waar we twee dagen skiën in de sneeuwzekere gebieden Sunshine Village (skikaart Banff) and Mount Norquai (skikaart Mount Norquai). Het is een gezellig dorp met veel goede restaurants en barretjes met live muziek. Sunshine Village is zeer sneeuwzeker en er wordt geskied tot eind mei.

Lake Louise

Lake Louise is een zeer bekend skigebied in Canada met een prachtig uitzicht over de vallei van de Icefield Parkway (zie foto hiernaast). Je kunt aan alle kanten van de berg met de zon mee skiën als het ware. We skiën hier twee dagen en logeren één nacht in de Lake Louise Inn. In die twee dagen kun je onmogelijk alle pistes hebben gedaan. Iedere lift heeft hier een groot aantal pistes, dus niet één of een paar zoals in Europa, maar echt veel pistes. Zie de kaart hieronder. Dat geldt overigens ook voor de andere gebieden die we bezoeken. Kijk ook maar eens op de skikaart van Panorama Mountains en tel maar eens hoeveel pistes er zijn per lift. Dat lukt je alleen als je heel consequent en goed geconcentreerd telt.

Kicking Horse Resort

Dit is een uitdagend skigebied (skikaart Kicking Horse). We verblijven twee nachten in de Golden Glacier Mountaineer lodge. We skiën hier twee dagen. Kicking Horse Resort is een skigebied gerealiseerd door en in eigendom van Ballast Nedam.Veel pistes hebben dan ook namen met verwijzingen naar Nederland. Het is een uitdagend skigebied met een prachtig bergrestaurant genaamd Eagle’s Eye.

Panorama

Panorama is een kleiner resort maar wel volledig ski in–ski out. Het is een mooi en rustig skigebied met goede accommodaties. Ons onderkomen voor drie nachten is Panorama Mountain Resort Studio (Zie meer informatie over Panorama). En zie hier voor de skikaart (Skikaart Panorama Mountains). Er kan ook een dag heliski geboekt worden bij RK-Heliski. Het is een mooi en rustig skigebied met goede accommodaties.

Kimberly

Tijdens de rit van Panorama naar Fernie kan er een dag worden geskied in Kimberly (pistekaart Kimberley). Net als de andere skigebieden die we bezoeken staat ook dit gebied met een hoge waardering in de vergelijkingssite van Canadese skigebieden. Het Four Mountain Faces gebied kent talloze afdalingen van gevarieerd niveau.

Fernie Alpine resort

Fernie Alpine resort is een skigebied bij het historische dorp Fernie. We skiën hier twee dagen. Het Best Western is niet ski in ski out maar ligt wel bij het dorp. We slapen drie nachten in het (Best Western Fernie Plushotel). Het skigebied bereiken we met de huurauto’s. De skikaart is hier te zien skikaart Fernie Alpine resort

 

Geef je als voorbereiding op voor onze sneeuwfittraining in de duinen.

Bekijk de skikaart van Lake Louise

Ik verheug me er nu al op! Wat een uitdagingen gaan we aan Wil.

Diana

Reissom

De prijs bedraagt € 2.499,- per persoon. Dit is inclusief vlucht, luchthavenbelasting en uitgaande van twee personen op een kamer, 5 personen in een huurauto en inclusief 11 dagen skipas en exclusief maaltijden, brandstof voor de huurauto’s  en het meenemen van eigen skies. Indicatieve prijzen voor het ontbijt, diner en meenmen van eigen skies zijn respektievlijk € 10 – € 15, € 15 – € 30 en € 70.

Reistijden en vluchtnummers

20 februari Amsterdam – Calgary KL 677 12:25 – 13.25

3 maart Calgary – Amsterdam KL 678 15:45 – 08:10

 

Reisbegeleiding

Diana van Leeuwen

Diana van Leeuwen

reisbegeleider

tel. 06 10793672

 

Wil Menheere

Wil Menheere

reisbegeleider

tel. 06 46440392

 

Wil je ook gezellig mee op reis, maar ben je nog geen lid?

De Rijnlandse Skivereniging is een gezellige club. Wij organiseren onze skireizen zelf met eigen mensen, vrijwilligers, die daar veel ervaring in hebben. De vereniging bestaat al 53 jaar. We hebben leden die zowel jong als oud zijn.

Onbezorgd op reis.

De reis wordt voor je geregeld

Voor jong en oud

Diversiteit, familiegevoel
}

53 jaar bestaan

Een halve eeuw

Foto’s wintersport in Canada

Ga jij ook mee?

 

Geef je op bij Diana of Wil