Vrijdag 13 januari t/m zaterdag 21 januari 2023

Morzine

De RSV organiseert gezellige, sportieve groepsreizen.

Frankrijk

Morzine, Frankrijk

vrijdag 13 januari t/m zaterdag 21 januari 2023

Portes du Soleil is een ongekend groot skigebied. Dat betekent veel skiën en afwisselende pistes.

Morzine is een vrij groot, levendig en gezellig chaletdorp midden in het skigebied van Portes du Soleil. Het heeft voornamelijk grote chalets, waarvan de ene authentieker is dan de andere. Er zijn veel winkels, restaurants en terrassen.

De ingrediënten van deze reis zijn: veel skiën, afwisselende pistes en lekker eten en ontspannen  in  hotel “Alte Nevé***

Ga jij ook mee?

Highlights:

  • 660 km skipiste
  • 90 km langlaufloipes
  • gastvrij hotel
  • ontbijtbuffet en diner
  • in Morzine is het ook leuk shoppen

Skigebied

“Portes du Soleil, een machtig mooi skigebied!”. Morzine geeft de toegang tot de skigebieden Morzine/Les Gets, Avoriaz/Zwitserland en voor de die-hards ook naar Châtel, dat ook in Frankrijk ligt, maar onder anderen via Zwitsers’ gebied is te bereiken via Les Crosets, Champoussin en Morgins. En zelfs het meer van Genêve is met goed weer haalbaar. Een lunch met schitterend uitzicht is de beloning. En dan weer snel terug want het is best wel een heel eind. Als je het meer niet voor de lunch bereikt, dan moet je rond lunchtijd keren, want dan weet je dat je anders niet snel genoeg bent voor de terugtocht. Het Portes du Soleil-gebied biedt meer dan 650 km aan pistekilometers. De variatie van het skigebied is zo groot dat je na een week skiën, niet meer weet welke afdalingen je allemaal genomen hebt en ook niet welke je nog niet hebt gedaan.

De tochten naar en door Zwitserland over Les Crosets, Champoussin, Morgins en Châtel zijn de klappers in onze reis. Maar lunchen in “het Geitendorp”, niet zo ver van huis, is ook een must en dat doen we dan ook! En niet te vergeten, het gezellige Les Gets waarvan de andere kant met een treintje in het dorp is te bereiken en waar je heerlijk kunt skën en oefenen op de Mont Chery. Prachtige brede rode en blauwe pistes en aan de achterkant drie mooie uitdagende pistes, twee rood en één  zwarte. Meestal is die Mont Chery rustiger, omdat veel mensen niet de moeite willen nemen van het doorkruisen van het dorpje en omdat je vanaf de Mont Chery niet verder kunt. Maar mooi, breed en zonnig zijn de pistes van die berg zeker. En heb je even genoeg van het skiën? Dan valt er genoeg te shoppen in Morzine. Voor meer informatie: www.morzine-avoriaz.com  of  www.portesdusoleil.com

Geef je als voorbereiding op voor onze sneeuwfittraining in de duinen.

Bekijk het Morzine skigebied in detail

Hotel

Wat goed is moet je niet veranderen, luidt het devies van onze reis naar Morzine! Maar soms verandert er iets waarop  wij helaas  geen invloed  hebben! We waren al ruim 20 jaar te gast in Hotel “Les Bruyeres” bij de familie Deffert.  Christiaan Deffert, de kok, is recent met pensioen gegaan. Het hotel gaat door met logies/ontbijt. Voor ons is dat geen optie daar er op korte afstand ook geen restaurants zijn. Wij zijn direct op zoek gegaan naar een ander hotel. Wij hebben voor het komende seizoen Chalet Hotel Alté Névé  ***geboekt.

Het hotel beschikt over een mooi zwembad en een sauna waar het na een zware skidag goed toeven is. Het verblijf is op basis van half pension. De recensies op internet zijn positief, maar we moeten het zelf gaan ervaren!  Het hotel is in 2021 gerenoveerd. We gaan het dus beproeven na de verbouwing. Maar kijk alvast op hun website met veel foto’s en toelichting voor het huidige kwaliteitsniveau. Dat ziet er al erg goed uit. Het hotel ligt op 350 meter van de Super Morzine lift. Voor Les Gets kan je in de hoofdstraat het gratis treintje nemen naar de andere gondellift van en naar het dorp.

Portes du Soleil, een machtig mooi gebied!                                                                        

Saskia

Reissom

De prijs voor een 2-persoonskamer bedraagt € 1.190 per persoon.

Er zijn geen éénpersoonskamers. We zullen je als alleenreizende indelen op een meerpersoonskamer. Als je een tweepersoonskamer alleen wilt gebruiken, dan geldt een toeslag van € 420.

In deze reissom is inbegrepen:

– een pre-unie voorafgaande aan de reis

– vervoer per Royal Class bus met bar, DVD en toilet (opstapplaats Leiderdorp)

– verblijf in 2-/3- persoonskamer met 6x ontbijt en 6x diner

– reisbegeleiding

– fooien en toeristenbelasting

– een reünie enkele weken na de reis

– een zeer gezellige groepsreis

Wij vragen je bij boeking op te geven welk type skipas je wilt, zodat wij de skipassen gezamenlijk kunnen inkopen. De kosten hiervan komen op de factuur.

Skigebied Portes du Soleil (Morzine, Les Gets en Avoriaz en Zwitserland)

Portes du Soleil

6 dagen               tot 65 jaar         € 292,50

6 dagen               vanaf 65 jaar    € 263,30

7 dagen               tot 65 jaar         € 329,90

7 dagen               vanaf 65 jaar     € 296,90

per dag               75+                      € 24 + € 3 voor het pasje.

Let op: deze passen voor 75+-ers kunnen niet tevoren via ons worden besteld maar dienen ter plaatse te worden gekocht.

 

 

Morzine/Les Gets/Pleny

6 dagen               tot 65 jaar          € 228

6 dagen               vanaf 65 jaar      € 204

7 dagen               tot 65 jaar          € 266

7 dagen               vanaf 65 jaar      € 238

1 dag                   vanaf 75 jaar       € 14

6 dagen               vanaf 75 jaar       € 46

Seizoen                vanaf 75 jaar      € 57

Voor wie het gebied Morzine/Les Gets voldoende is, zijn er dus veel goedkopere passen te krijgen, zowel voor 6 of 7 dagen als voor incidentele dagkaarten. Dat zou het geval kunnen zijn als iemand genoeg heeft aan dat gebied en voor deelnemers die niet per definitie iedere dag willen gaan skiën. Kijk op de kaarten van de skigebieden om een beeld te krijgen van de grootte van de gebieden of vraag nadere informatie aan reisbegeleiders of mensen die er al eerder zijn geweest. Lees in ieder geval ook goed de tekst onder het kopje “Skigebied”. Ook passen met seniorenkorting kunnen wij op voorhand bestellen.

Reisbegeleiding

Willem Colijn

Willem Colijn

reisbegeleider

tel. 071-5413853 of 06-51460558
Ellen van Rijn

Ellen van Rijn

reisbegeleider

tel. 06-37542818

Wil je ook gezellig mee op reis, maar ben je nog geen lid?

De Rijnlandse Skivereniging is een gezellige club. Wij organiseren onze skireizen zelf met eigen mensen, vrijwilligers, die daar veel ervaring in hebben. De vereniging bestaat al 55 jaar. We hebben leden die zowel jong als oud zijn.

Onbezorgd op reis.

De reis wordt voor je geregeld

Voor jong en oud

Diversiteit, familiegevoel
}

56 jaar bestaan

Ruim een halve eeuw

Verslag van een reis naar Morzine

… Maar het leukste is toch om weer met de groep verenigd te zijn op een zonovergoten terras bovenaan de Super-Morzine, waar de RSV zowat de helft van de ruimte geconfisqueerd heeft. Wel last van enige afgunst door de verhalen over zachte en harde pistes, nieuw ontdekte paden, vermiste en teruggevonden groepsgenoten, schandalig dure versnaperingen, het koddige verlaten van de stoeltjeslift met een onbestuurbaar board, de aarzelingen bovenaan de buckelpiste. Een van de hoogtepunten van de dag is ongetwijfeld de avondmaaltijd op hoog culinair niveau, die de reis naar dit gebied extra aantrekkelijk maakt …

Foto’s Morzine reis