Nieuws

april 2022

Deze nieuwsbrief gaat over:

– Jubileumfeest
– Secretarisvacature
– Terugblik op de reizen 2022
– Reizenprogramma seizoen 2022 – 2023
– Algemene ledenvergadering 2022
– Wandel- en/of langlaufreis?
– Kickoff- en inschrijfdatum nieuw reizenprogramma
– Vraag naar foto’s en citaten
– Volleybal- en tafeltennisliefhebbers gezocht

Jubileumfeest

Vorig jaar kon het jubileumfeest voor ons 55-jarig bestaan in verband met corona niet door gaan. We bestaan nu dus 56 jaar maar dat feest hebben we nog steeds tegoed. Eindelijk kunnen we weer eens lekker feesten en dit jaar moet het dus ook echt gaan gebeuren. Dat hebben we eerder ook gezegd. Net als met het vorige jubileumfeest zouden we graag zien dat we voor de organisatie daarvan worden geholpen door enkele vrijwilligers. Graag komen we dus in contact met enkele leden die dit willen doen. Neem daarvoor s.v.p. contact met  ons op. Dat kan telefonisch, per email, sms of  WhatsApp met een bestuurslid van je voorkeur. Onze contactgegevens staan hier.

Secretarisvacature

De tijd vliegt, ook voor ons als bestuur. Onze secretaris heeft alweer twee perioden van drie jaar gediend. In die tijd heeft hij heel veel voor ons gedaan. Wij zijn hem daar heel dankbaar voor. Recent heeft René ons kenbaar gemaakt dat hij het werk met plezier heeft gedaan en dat hij ons wel zal gaan missen maar dat hij zich nu niet voor een derde periode van drie jaar beschikbaar stelt. Dat betekent dat wij op zoek zijn naar een een nieuwe secretaris. Graag zien we dat een enthousiast lid zich daarvoor bij ons aanmeldt. Je kunt je daarvoor tot ieder lid van ons bestuur wenden. Onze contactgegevens staan hier op de website.

Terugblik op de reizen 2022

Het was geen gemakkelijk seizoen. Corona heeft ons behoorlijk bezig gehouden. Helaas hebben we een deel van de reizen moeten afzeggen. Maar gelukkig konden we een deel van de reizen ook door laten gaan. Over het algemeen zijn die reizen goed tot zeer goed bevallen. Dat blijkt uit de gehouden enquêtes. Natuurlijk is er wel eens een minder positief geluid over een bepaald aspect maar de algemene toon is toch heel goed. Voor ons bestuur en de reisbegeleiders is zo’n enquête altijd toch wel even spannend. Je weet nooit zeker of men in de anonimiteit toch iets meldt waar wij van moeten schrikken. Maar dat is niet zo. Wel hebben we kritiek gekregen over het besluit van de reisbegeleiders om enkele met corona besmette deelnemers wel mee terug naar Nederland te nemen. Dat gebeurde door afzondering en het dragen van mondkapjes. En, voor zover wij weten, stemden alle deelnemers daar desgevraagd mee in. Maar het was niet zoals we tevoren hadden afgesproken. We gaan dit nog evalueren.

Reizenprogramma seizoen 2022 – 2023

Het vorige programma is nog maar net voorbij of we moeten ons al weer beraden op de reizen voor het volgende seizoen. Gelet op de ervaringen van de deelnemers hebben we wel alvast een aantal bestemmingen in gedachten. Dat zijn:
– Santa Christina
– Morzine
– Kirchberg
– Andorra
– Canazei
– Wagrain
– Madonna di Campiglio
De reis naar Lapland is de deelnemers ook goed bevallen. Echter, een aantal mensen die de reis hebben gedaan, zegt dat ze dat niet weer gaan doen. Dat zou herhaling van evenementen zijn waarvoor herhaling niet zo in de rede ligt. Het programma ligt nog niet vast. Eerst willen we daar vooral nog met de reisbegeleiders over van gedachten wisselen. En we willen ieder jaar toch ook wel minstens één nieuwe bestemming aan het programma toevoegen. En tenslotte is natuurlijk overeenstemming met de hotels nodig. Die is er momenteel ook nog niet bij iedere genoemde reis die we wel willen herhalen.

Algemene ledenvergadering 2022

Ieder jaar houden we een algemene ledenvergadering (ALV). Die is nodig om het bestuur verantwoording af te laten leggen en om te zien of we nog doen wat de leden willen. We bespreken dat in een gezellige en ontspannen sfeer. Dit jaar houden de we de ALV op 8 juni om 20.00 tot 21.30 uur in de Eendenkooi te Zoeterwoude. Na afloop van de vergadering is er nog tijd voor ontmoeting en een glaasje, je kent dat wel. Grijp die kans om elkaar weer een te zien en om gezellig bij te kletsen. Zet de datum en tijd alvast met een herinneringssignaal in je agenda. En heb je een belangrijk punt voor de vergadering, dan kun je dat punt ook alvast met email op het adres secretaris@rskiver.nl melden aan de secretaris. Doen hè, in ieder geval komen.

Wandel- en/of langlaufreis?

Niet iedereen gaat altijd skiën. Soms zien we op de reizen dat er ook behoefte is aan de mogelijkheid om te wandelen of te langlaufen. Sommige deelnemers gaan helemaal niet skiën en sommige willen af en toe verandering. Maar eigenlijk weten we niet in hoeverre daar echt behoefte aan is. Misschien is combinatie van een wintersportreis met wandelen of langlaufen wel iets waarmee we in een grotere behoefte kunnen voorzien. Graag zouden we daarom van jullie weten of daar ook behoefte aan is zodat we daar ook aandacht aan kunnen besteden. Je kunt je antwoord op deze vraag bij ieder lid van ons bestuur melden. Onze contactgegevens staan hier op de website. Alvast veel dank voor je reactie. In een volgende nieuwsbrief zullen we  aandacht beseteden aan de reacties.

Kick off- en inschrijfdatum nieuw reizenprogramma

Wie schrijft die blijft, is een bekend gezegde. Bij ons is dat: “wie inschrijft, die reist”. Ieder jaar is het altijd weer een race op de site om zo snel mogelijk in te schrijven voor de reis van je voorkeur. Want reizen met een grote herhalingsbehoefte zijn gauw vol. De vraag naar de datum van die inschrijving is daarom ook altijd een vraag die vroeg op ons afkomt. Vorig jaar hebben we op verzoek van leden de volgorde van de kick off en de inschrijving omgedraaid, eerst de kick off, en dan de inschrijving. Dat is iedereen goed bevallen. Dus doen we dat weer. De Kick off wordt gehouden op zondag 4 september om 15.00 uur en de inschrijving start op maandag 5 september om 18.00 uur. De locatie van de Kick off wordt later nog meegedeeld. Maar zet die data en tijden alvast met een tevoren te geven waarschuwingssignaal in je agenda en zorg dat je je inloggegevens bij je hebt als je toevallig op vakantie bent.

Vraag naar foto’s en citaten

Op onze reizen wordt er heel wat gefotografeerd en op websites geschreven. Daar zit ongetwijfeld ook een aantal voor ons bruikbare foto’s en citaten bij. Wij hebben nieuwe foto’s en citaten nodig voor ons reisprogrammaboekje en de website. Citaten zijn korte zinnetjes over je beleving op de wintersport. Zie de voorbeelden daarvan op de middenpagina’s van ons laatste reisprogrammaboekje. Wil je alsjeblieft even de moeite nemen om ons een paar van je beste foto’s en/of een citaat te sturen. Zie voorbeelden daarvan op de foto hier onder. Je kunt ze sturen naar redactie@rskiver.nl. Alvast heel veel dank daarvoor.

Volleybal- en tafeltennisliefhebbers gezocht

Wie op de wintersport sportief is, is dat vaak ook de rest van het jaar. En wie van gezelligheid houdt, vindt ook de rest van het jaar graag gezelligheid. Voor wie vindt dat hij of zij er best nog wat sport en gezelligheid bij kan hebben, hebben we nu een paar mooie gelegenheden:

recreatief volleybal en/of tafeltennis.
Dat is sport op recreatief niveau voor mensen die graag actief en in beweging blijven. Het gaat bij volleybal maar om één uur of soms anderhalf uur per week, op donderdagavond om 20.00 uur in Voorschoten. Bij tafeltennis gaat het om hele woensdagochtenden of een deel daarvan en/of woensdagavonden of een deel daarvan. Dit gebeurt in de eigen zaal in Oegstgeest. Welke tijd je komt en gaat maakt niet uit. Het is aan jou om dat te kiezen. Je kunt voor allebei de sporten eerst gratis meedoen om te kijken of het iets is. Als je lang denkt te blijven, dan is een lidmaatschap voor een kleine vergoeding gewenst. Met die contributie van de leden worden de kosten van de verenigingen betaald. Wie hier meer over wil weten of meteen eens mee wil doen, kan terecht bij ons bestuurslid Arnold van Dijk, per email arnoldmvandijk@ziggo.nl of telefoon 06 53154959.