Nieuws

februari 2022

Hoera ! ! !

Nu gaan we echt weer op wintersport

Ja, echt waar, we gaan weer

Beste wintersportvrienden,

Ondanks dat corona helaas nog steeds niet uit ons midden is, denken we dat het weer mogelijk is op wintersport te gaan. Dankzij de inentingen, de boosterprik en de mildere Omikron-variant van het corona-virus, lijkt het ons inmiddels verantwoord om weer als groep te reizen. Dat betekent dat de reizen naar Canazei, Wagrain, Lapland en Madonna di Campiglio door gaan. Er zijn nog wel risico’s. Daarover hierna meer. Maar die risico’s zijn kleiner geworden en die laatste risico’s drukken niet zo zwaar zodat we het aandurven om weer te gaan. De deelnemers aan de genoemde reizen hebben de blije boodschap inmiddels al gekregen.

Om de veiligheid voor de reizigers te vergroten vragen we voor vertrek alle deelnemers om een zelftest te doen. Voor vertrek moet ook een gezondheidsverklaring worden ingevuld.

Verder wijzen wij u op de volgende risico’s:
Wanneer je tijdens de reis ziek wordt door Corona of positief test dan moet je waarschijnlijk in quarantaine. Dit betekent dat je een aantal dagen in het hotel of een andere locatie moet verblijven. Je reisverzekeraar vergoedt deze extra kosten waarschijnlijk. Wanneer de (locale) overheid vindt dat je in quarantaine moet, terwijl je zelf niet ziek bent, bijvoorbeeld omdat iemand anders in de groep positief test, dan zijn de kosten van het verblijf voor jou. Er zijn nu wel verzekeraars die dit risico verzekeren. Wij raden je aan je verzekering op dit punt goed te controleren of eventueel een aanvullende verzekering af te sluiten. Zie hiervoor ook de website van Independer:
https://www.independer.nl/reisverzekering/info/quarantaine-corona-virus
De kans dat dit gebeurt is vrij klein maar we kunnen het helaas ook niet uitsluiten. Voordat je in de bus stapt is het belangrijk dat je zelf ook nog even onderstaande link van de rijksoverheid raadpleegt voor het land waar je naartoe gaat.
https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen
Hoewel nog steeds niet helemaal zonder risico zijn we heel blij dat we nu eindelijk weer op skireis kunnen want dat is toch het belangrijkste doel van onze vereniging.

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur